Irský hovězí kotlík
INGREDIENCE:
- cibule velká: 2
- sůl: špetka
- víno červené: 200 ml
- česnek: 1 stroužek
- žampiony: 100 g
- mrkev: 4
- paprika sladká : 1 lžička
- maso hovězí: 500 g
- sádlo: 2 lžíce
- pepř: špetka
POSTUP:
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé jemné kousky. V hlubokém hrnci rozpustíme sádlo a cibuli v něm pomalu smažíme dozlatova.
Krok 2: Na cibulku přidáme pokrájené a očištěné kousky masa, které posypeme paprikou. Přiklopíme a pod pokličkou necháme ještě asi 10 minut, než maso pustí šťávu.
Krok 3: Pak na maso vložíme kolečka oloupané mrkve a čtvrtinky opláchnutých žampionů. Pořádně promícháme, přidáme prolisovaný česnek a podlijeme vodou.
Krok 4: Vaříme, dokud maso nezměkne, občas promícháme. Potom do omáčky nalijeme červené víno a necháme při snížené teplotě ještě asi deset minut ‚‚probublat‘‘. Omáčku ochutíme solí a pepřem podle vlastní potřeby. Podáváme s vařenou rýží.