Jdi na obsah Jdi na menu
 


Irský hovězí kotlík

4. 4. 2011

INGREDIENCE:

  • cibule velká:     2
  • sůl:     špetka
  • víno červené:     200 ml
  • česnek:     1 stroužek
  • žampiony:     100 g
  • mrkev:     4
  • paprika sladká :     1 lžička
  • maso hovězí:     500 g
  • sádlo:     2 lžíce
  • pepř:     špetka

     

POSTUP:

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé jemné kousky. V hlubokém hrnci rozpustíme sádlo a cibuli v něm pomalu smažíme dozlatova.

Krok 2: Na cibulku přidáme pokrájené a očištěné kousky masa, které posypeme paprikou. Přiklopíme a pod pokličkou necháme ještě asi 10 minut, než maso pustí šťávu.

Krok 3: Pak na maso vložíme kolečka oloupané mrkve a čtvrtinky opláchnutých žampionů. Pořádně promícháme, přidáme prolisovaný česnek a podlijeme vodou.

Krok 4: Vaříme, dokud maso nezměkne, občas promícháme. Potom do omáčky nalijeme červené víno a necháme při snížené teplotě ještě asi deset minut ‚‚probublat‘‘. Omáčku ochutíme solí a pepřem podle vlastní potřeby. Podáváme s vařenou rýží.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář