Uzené maso s medovým přelivem a hráškem
INGREDIENCE :
- maso uzené: 400 g
- olej olivový: 1 lžíce
- sůl: špetka
- cukr moučkový: 1 lžička
- mouka hladká: 1 lžíce
- máslo: 1 lžíce
- hrášek mražený: 1 sáček
INGREDIENCE NA MEDOVÝ VÝVAR:
- sůl: špetka
- pepř: špetka
- omáčka sojová: 4 lžíce
- med: 2 lžíce
- petržel: 1 svazek
POSTUP:
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Hrášek povaříme v osolené vodě asi deset minut a vodu slijeme.
Krok 2: K hrášku přidáme rozpuštěné máslo, zaprášíme vše lžící mouky, lžičkou moučkového cukru a osolíme.
Krok 3: Pánev potřeme olivovým olejem a zprudka na ní osmahneme plátky masa
Krok 4: Přeliv si připravíme tak, že vidličkou v misce prošleháme med, sójovou omáčku, špetku čerstvě namletého pepře a sůl. Dáme prohřát do mikrovlnky a přidáme nasekanou petrželku. Hotové maso spolu s hráškem dáme na talíře a polijeme medovým přelivem.