Jdi na obsah Jdi na menu
 


Uzené maso s medovým přelivem a hráškem

4. 4. 2011

INGREDIENCE :

  • maso uzené:     400 g
  • olej olivový:     1 lžíce
  • sůl:     špetka
  • cukr moučkový:     1 lžička
  • mouka hladká:     1 lžíce
  • máslo:     1 lžíce
  • hrášek mražený:     1 sáček

INGREDIENCE NA MEDOVÝ VÝVAR:

  • sůl: špetka
  • pepř: špetka
  • omáčka sojová: 4 lžíce
  • med: 2 lžíce
  • petržel: 1 svazek
  •  

POSTUP:

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Hrášek povaříme v osolené vodě asi deset minut a vodu slijeme.


Krok 2: K hrášku přidáme rozpuštěné máslo, zaprášíme vše lžící mouky, lžičkou moučkového cukru a osolíme.
 

Krok 3: Pánev potřeme olivovým olejem a zprudka na ní osmahneme plátky masa

 

Krok 4: Přeliv si připravíme tak, že vidličkou v misce prošleháme med, sójovou omáčku, špetku čerstvě namletého pepře a sůl. Dáme prohřát do mikrovlnky a přidáme nasekanou petrželku. Hotové maso spolu s hráškem dáme na talíře a polijeme medovým přelivem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář