Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřové kotlety s kapary

4. 4. 2011

INGREDIENCE:                         veprove-kotlety-s-kapary.jpg

  • cibule:     1
  • mouka hladká:     1 lžíce
  • masox
  • máslo:     1 lžiče
  • okurka kyselá:     1
  • kotlety vepřové:      4
  • omáčka chilli
  • kapary:       1 lžíce

POSTUP:

KROK 1: Kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme, pokapeme jemně chilli omáčkou, potřeme olejem a dáme do lednice na 2–3 hodiny odležet. V hlubší pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, na kterém kotlety pozvolna z obou stran opečeme. Pak je odložíme na nahřátý talíř.
 

KROK 2: Do pánve přidáme lžíci másla, na kterém zpěníme posekanou cibuli, posypeme moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem a dobře promícháme.
 

KROK 3: Do omáčky vrátíme kotlety, přidáme lžíci kaparů a zvolna vaříme asi 15 minut. Ke konci přidáme na kostičky pokrájenou okurku. Jako příloha jsou vhodné brambory, bramborová kaše nebo také rýže.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář