Vepřové kotlety s kapary
INGREDIENCE:
- cibule: 1
- mouka hladká: 1 lžíce
- masox
- máslo: 1 lžiče
- okurka kyselá: 1
- kotlety vepřové: 4
- omáčka chilli
- kapary: 1 lžíce
POSTUP:
KROK 1: Kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme, pokapeme jemně chilli omáčkou, potřeme olejem a dáme do lednice na 2–3 hodiny odležet. V hlubší pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, na kterém kotlety pozvolna z obou stran opečeme. Pak je odložíme na nahřátý talíř.
KROK 2: Do pánve přidáme lžíci másla, na kterém zpěníme posekanou cibuli, posypeme moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem a dobře promícháme.
KROK 3: Do omáčky vrátíme kotlety, přidáme lžíci kaparů a zvolna vaříme asi 15 minut. Ke konci přidáme na kostičky pokrájenou okurku. Jako příloha jsou vhodné brambory, bramborová kaše nebo také rýže.