Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvarohové buchty

4. 4. 2011

INGREDIENCE NA TĚSTO:

  • sůl: špetka
  • mléko: 200 ml
  • Hera: 150 g
  • vejce: 1
  • droždí: 1 kostka
  • mouka hladká: 500 g
  • cukr krupice: 4 lžíce
  • cukr vanilkový: 1

INGREDIENCE NA NÁPLŇ:

  • tvaroh: 1
  • cukr krupice: 2 lžíce
  • rozinky: dle chuti
  • cukr vanilkový: 1

POSTUP:

KROK 1: Mouku prosijeme a do důlku rozdrobíme droždí, které pocukrujeme, a dáme do tepla vykynout kvásek. Když vzejde, přidáme vejce, špetku soli, vanilkový cukr, heru a vlažné mléko. Vypracujeme těsto a necháme dokynout v teple.

KROK 2: Zatím připravíme nádivku: Smícháme měkký tvaroh, cukr, vanilkový cukr a rozinky. Aby byla nádivka správně vláčná, naředíme trochou mléka.

KROK 3: Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Vykynuté těsto znovu propracujeme a tvoříme z něj placičky. Plníme je tvarohem, zabalíme do kuličky, potřeme rozehřátou herou a vkládáme do vymaštěného pekáčku s vyvýšeným okrajem. Jednotlivé buchty klademe vedle sebe. Dáme péci do předem vyhřáté trouby, pečeme asi 45 minut dozlatova.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář