Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jahodový piškotový dort

5. 4. 2011

INGREDIENCE:

  • máslo: 1
  • cukr pískový: 250 g
  • mléko: 250 ml
  • vejce: 7
  • cukr krupice: 7 lžic
  • mouka hladká: 7 lžic
  • želatina
  • prášek do pečiva: 1/2
  • jahody

POSTUP:

KROK 1: Ručním šlehačem ušleháme bílky. Jakmile trochu ztuhnou, přidáváme postupně cukr krupici  a stále šleháme. Až je sníh pěkně tuhý, přidáme žloutky a znovu zašleháme. Do tohoto základu přidáme hladkou mouku a lehce promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny a jakmile začne povrch růžovět, zkoušíme špejlí, jestli už je upečeno. Necháme zchladnout, vyklopíme.
 

KROK 2: Na krém si rozmícháme změklé máslo s jedním vejcem a 20 dkg cukru. Dáme ohřát mléko, vmícháme cukr, vejce a mouku. Zahříváme za stálého míchání až do zhoustnutí - nesmí se vařit. Tento krém po vychladnutí přidáme k máslovému základu. Podle chuti přidáme lžíci rumu, čokoládové vločky nebo džem.

KROK 3: Vychladlý moučník dvakrát rozkrojíme. Rozkrojenou stranu potřeme džemem a krémem. Nahoru natřeme taky trošku džemu a krému. Když krém ztuhne, poklademe dort ovocem. Zalijeme želatinou. Boky posypeme kokosem, vršek dozdobíme. Tento osvědčený dort je příjemně vláčný a děti ho zbaští opravdu během chvilky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář