Perníkové řezy
INGREDIENCE:
- čokoláda na vaření
- rozinky: 100 g
- med: 70 g
- ořechy: 100 g
- prášek do pečiva: 1
- mouka hladká: 300 g
- cukr krupice: 200 g
- rum: 2 lžíce
- mléko: 1 dl
- máslo: 1 lžíce
- vejce: 2
- kakao: 2 lžíce
- mléko na polevu: 5 lžic
POSTUP:
KROK 1: Smícháme mouku, cukr, kypřicí prášek do perníku a kakao. Pak přidáme mléko, vejce, med, rum a všechno důkladně promícháme. Na závěr přisypme rozinky a ořechy. A znovu promícháme. Těsto by mělo mít mírně tekutou konzistenci, aby se dalo nalít do formy. Důkladně vymažeme pečicí formu, která by měla být hlubší a obdélníkového tvaru. Těsto do ní vlijeme.
KROK 2: Pečeme v předehřáté troubě na 160 °-180 °C asi 25 – 30 min. Než se perník upeče, připravíme polevu. V kastrolku rozpustíme čokoládu s mlékem a máslem. Polevu hned poté, co vyndáme perník z trouby, nalijeme na povrch a dobře rozetřeme. Po ztuhnutí polevy perník nakrájíme na čtverečky. Přidáváme-li ho mezi směs vánočního cukroví, povrch zdobíme pomocí papírových šablon.