Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perníkové řezy

5. 4. 2011

INGREDIENCE:

  • čokoláda na vaření
  • rozinky: 100 g
  • med: 70 g
  • ořechy: 100 g
  • prášek do pečiva: 1
  • mouka hladká: 300 g
  • cukr krupice: 200 g
  • rum: 2 lžíce
  • mléko: 1 dl
  • máslo: 1 lžíce
  • vejce: 2
  • kakao: 2 lžíce
  • mléko na polevu: 5 lžic

POSTUP:

KROK 1: Smícháme mouku, cukr, kypřicí prášek do perníku a kakao. Pak přidáme mléko, vejce, med, rum a všechno důkladně promícháme. Na závěr přisypme rozinky a ořechy. A znovu promícháme. Těsto by mělo mít mírně tekutou konzistenci, aby se dalo nalít do formy. Důkladně vymažeme pečicí formu, která by měla být hlubší a obdélníkového tvaru. Těsto do ní vlijeme.
 

KROK 2: Pečeme v předehřáté troubě na 160 °-180 °C asi 25 – 30 min. Než se perník upeče, připravíme polevu. V kastrolku rozpustíme čokoládu s mlékem a máslem. Polevu hned poté, co vyndáme perník z trouby, nalijeme na povrch a dobře rozetřeme. Po ztuhnutí polevy perník nakrájíme na čtverečky. Přidáváme-li ho mezi směs vánočního cukroví, povrch zdobíme pomocí papírových šablon.
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář