Jdi na obsah Jdi na menu
 


Knedlo, zelo, vepřo

11. 4. 2011

Ingredience:

  • 800 g vepřové pečeně
  • 1 balení bramborového těsta v prášku (nebo houskové knedlíky
  • 1 balení zakysaného zelí (bílé či červené)
  • 4 cibule
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 lžička hrubé mouky
  • sůl, pepř, kmín

Postup:

KROK 1: Obsah sáčku bramborových knedlíků zpracujeme podle návodu, který je uveden na zadní straně. Do těsta přidáme lžíci hrubé mouky a pořádně uhněteme. Ve tvaru válečků vaříme v osolené vodě 15 – 20 minut. Maso důkladně opláchneme, osušíme, pořádně prosolíme ze všech stran a pokmínujeme. Takto připravené maso vložíme do pekáče, který je vymazán olejem nebo sádlem. Přidáme nakrájenou cibuli a v rozpálené troubě (cca 180 stupňů) pečeme 40 – 50 minut, až maso získá kůrčičku. V průběhu pečení nezapomínáme podlévat. Nakonec na dozlatova osmaženou cibuli přidáme zelí, osolíme, opepříme a přidáme cukr. Podléváme vodou a nakonec zelí poprášíme hladkou moukou.