Jdi na obsah Jdi na menu
 


Segedínský guláš

15. 2. 2012

- 0,5 kg libového bůčku bez kosti
- 1 větší cibule
- 0,5 kg kysaného zelí
- 3 lžičky krystal.cukru
- 2 lžíce sádla
- 5 lžiček sladké papriky
- 3,5 dl vody
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl podle chuti
- 2 lžíce zakysané smetany

V papiňáku si rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Přisypeme nakrájené, osolené maso,(kostičky cca 1,5x1,5cm) které necháme krátce zatáhnout, přidáme papriku, krátce promícháme (při delším pečení na sádle bez vody by zhořkla) a přisypeme kysané zelí, které už trochu osladíme a nebudeme z něho vymačkávat šťávu.
Promícháme, přilijeme 2 dl vody, zavřeme papiňák a vaříme 20 minut. Po uvaření přidáme ještě 1 dl vody, 2 lžíce zakysané smetany (někdo jí nedává, ale je to jemnější), promícháme a než to ještě zahustíme, můžeme přidat ještě cukr a sůl.
Do padesáti ml vody rozmícháme mouku a tím guláš zahustíme.
Takhle získáme čtyři porce. Samozřejmě si můžete udělat víc šťávy, ale musíte to víc dochutit a dát na zahuštění víc mouky.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář