Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svíčková

11. 4. 2011

Ingredience:                                            svickova.jpg

  • maso hovězí-svíčková: 800 g
  • pepř
  • cibule: 1
  • mrkev
  • sádlo: 50 g
  • celer
  • nové koření
  • bobkový list
  • špek: 100 g
  • máslo: 250 g

Postup:

KROK 1:Maso prošpikujeme, osolíme, posypeme cibulí a zalijeme máslem. Dáme odležet. Sádlo a máslo z marinování masa rozehřejeme v pánvi, přidáme zeleninu a podusíme. Přidáme maso, koření, podlijeme a vložíme do pekáče. Pečeme dvě hodiny, obracíme a podléváme. Hotové maso vyjmeme, koření vyndáme a omáčku se zeleninou ropasírujeme.Zahustíme moukou, povaříme a přidáme smetanu.