Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřová játra k rýži

15. 2. 2012

- 50 dkg vepřových jater
- 1 cibule
- 1 vrchovatá lžíce sádla
- 3 dkg špeku
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 3 dl vody a voda na podlití podle potřeby při  
       dušení
- sůl a pepř podle potřeby
- 1/2 lžíce tmavé sojové omáčky na obarvení
- kostička masoxu
- koření - sladká červená paprika

Na sádlo popř. másle dáme cibulku a špek a necháme zesklovatět, přidáme mouku a uděláme středně hnědou jíšku. Přidáme omytá, odblaněná a nakrájená játra a děláme je tak  dlouho až se maso zatáhne. Osolíme opepříme, přidáme vodu a játra dusíme doměkka. Během dušení přiléváme vodu podle potřeby. Nakonec dáme tmavou sojovku, ale tu dávám opravdu jenom kvůli barvě a nemusíte si jí tam dát, přidáme lžičku červené sladké papriky

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář